Liget Köztársaság

A Liget Köztársaság

Egyesületünk 1995-ben alakult. Célunk a Városliget múzeumi, műemléki, kulturális értékeinek, egyedülálló flórájának megőrzése¬, megismertetése; aktív szerepvállalás a Liget környezetvédelmének megvalósításában, régi hagyományok (omnibusz), valamint a kulturált városligeti szórakoztatás hagyományainak felelevenítése; a páratlan szépségű természeti környezetben szabadidős testedzési lehetőségek megvalósítása, rekreációs tevékenységek támogatása, valamint színvonalas rendezvények szervezése.

Tagjaink

Bethesda Gyermekkórház, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., FŐKERT Nonprofit Zrt., Fővárosi Állat- és Növénykert, Gundel Kft., IBIS Hotel Heroes’ Square, Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Nyereg az Itató/Monsoon Rain Kft., Robinson Étterem, Széchenyi Étterem Kft., Szépművészeti Múzeum, Vakok Általános Iskolája és Diákotthona, Városligeti Műjégpálya, Zugló Önkormányzat, Anonymus Bar&More

 • Városligeti Műjégpálya
 • Városligeti Műjégpálya
Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Budapest Főváros Önkormányzata kiemelt helyen kezeli a sportot, amit mi sem bizonyít jobban mint, hogy 2013 szeptember 1-jétől a Margitszigeti Atlétikai Centrum ( MAC ) beolvadt a Fővárosi Önkormányzat Városligeti Műjégpálya sportintézményébe, mely Budapesti Sportszolgáltató Központ ( BSK ) 2015. november 1-től Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. néven folytatja működését.

A Városligeti Műjégpálya mind sportolási lehetőség, mind rendezvény igénybevételére alkalmas,12 ezer négyzetméteres jégfelülettel várja az érdeklődőket. Lehetőség van a jégfelület teljes és igény szerinti részleges elkerítésére, mely céges csapatépítő tréningek, céges események megrendezésére alkalmas helyszín. Igény esetén korcsolya bérlés és oktatás, valamint játékos jeges programok szervezését és lebonyolítását is vállaljuk.

 • Gundel Étterem
 • Gundel Étterem
Gundel

Gundel a minőség, az elegancia és az egyedülálló konyhaművészet szinonimájává vált történetének több mint 120 éve során.
Az étteremnek otthont adó századfordulós palotában a falakat híres magyar festők 19-20. századbeli festményei díszítik, az ételek világhírű Herendi, vagy Zsolnay porcelánon ezüst evőeszközökkel kerülnek tálalásra.
A klasszikus értékek, a megújulás és a tradíciók harmóniája, valamint az egyedülálló szakmai tapasztalat segít abban, hogy a XXI. században is kiemelkedő színvonalon láthassuk vendégül a hozzánk betérőket, s vendégeink örök élményekkel távozzanak a Gundelből.

 • Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
 • Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A 2012 óta Magyar Termék Nagydíjas Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült, modern reneszánsz stílusban. A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából, 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az épület makettje képviseli Magyarországot a brüsszeli mini Európa makett kiállításon. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például kondicionáló terem, szaunák, aerobic, vízi torna.

 • Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Fővárosi Állat- és Növénykert
Fővárosi Állat- és Növénykert

Az 1866-ban megnyílt Budapesti Állatkert Európa egyik leggazdagabb gyűjteményét bemutató és legrégebbi állatkertje. Közel ezerféle állat, köztük rengeteg ritkán látható különlegesség, növények sokasága, hangulatos műemléki környezet és nagyszerű programok nyújtanak lehetőséget a kellemes és tartalmas időtöltésre valamennyi korosztálynak.

 • Nyereg, az itató
 • Nyereg, az itató
Nyereg, az itató

A Nyereg, az Itató nevet viselő szabadtéri vendéglátóhely a Széchenyi fürdő bal oldalától nem messze, a tó közelében áll. Kora tavasztól késő őszig, 2017-től pedig egész évben várja majd a pihenni vágyó vendégeket, finom üdítőkkel, koktélokkal, habos sörrel, és ízletes harapnivalókkal. Nem véletlenül Nyereg a neve, hiszen a vendégek köre széles: kirándulók, turisták, a parkban bringázók, sétálók térnek be egy-egy pihenőre. A mintegy 800 négyzetméternyi külső területen lehetőség van egy kellemes piknikre, de a gyerekek számára is ideális játszó helyet jelent. A Nyereg 2015-ben elnyerte a „Kutyabarát vendéglátóhely” címet.

 • Lion's Garden Hotel
 • Lion's Garden Hotel
Lion's Garden Hotel

Budapest nyüzsgő belvárosának peremén, a diplomata negyedben fekvő Lion's Garden Hotel első pillantásra otthonos érzést kelt meleg színeivel, kellemes belső tereivel. A 4 csillagos szálloda étteremmel és árnyas nyári kerttel, Budapest megannyi látványosságának közelében, a 14. kerület belvároshoz közeli peremén, a Cházár András utcában épült, egy 100 éves dominikánus templommal szemben, amelyet panoráma liftünkben utazva is megcsodálhat. Az elegáns és ízléses 107 nem dohányzó szoba kellemes földszínekkel, kényelmes bútorzatával és felszereltségével nyugodt pihenést biztosít.

 • Műcsarnok
 • Műcsarnok
Műcsarnok

A Műcsarnok – a jelenkori művészet reprezentatív kiállítási intézménye – hivatása szerint a magyar és nemzetközi művészeti törekvések nyitott, sokszínű bemutatóhelye. Kiállításaival, igényes kiadványaival, oktatási tevékenységével a széles értelemben vett vizuális kultúra megújuló hagyományait és friss értékeit közvetíti minden korosztálynak, az érdeklődő közönség tág körének.
A Műcsarnok szívesen látja a társművészetek neves képviselőit. Így számos rendezvényével, különleges tárlatvezetéseivel, tudományos konferenciáival a főváros egyik kulturális központja. Turisztikai célpontként hívja és fogadja a Budapestre látogatókat.

 • Széchenyi Kertvendéglő
 • Széchenyi Kertvendéglő
Széchenyi Kertvendéglő

Klimatizált éttermünk Budapest szívében, a Széchenyi Gyógyfürdő patinás épületének tövében található. Az étterem nyáron nyitott, de mégis fedett terasszá alakul, míg télen a fürdőből érkező termálvíznek köszönhetően, padlófűtés biztosítja a kellemes hőmérsékletet. A körpanorámás éttermünkben étkezés közben is részesei vagyunk a természetnek és a Liget pezsgő életének. Konyhánk ötvözi a hazai klasszikus ízeket a nemzetközi konyha különlegességeivel.

 • Fővárosi Nagycirkusz
 • Fővárosi Nagycirkusz
Fővárosi Nagycirkusz

A több száz éves tradíciókkal, nagy múltú hagyománnyal rendelkező cirkuszművészet fellegvára a Fővárosi Nagycirkusz, ahol a folyamatosan megújuló műsorkavalkád minden korosztályt ámulatba ejt. Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket ahhoz, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, korunkhoz frissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek hívunk. 2015 nyarán nagy feladatba kezdtünk: egy új cirkusz felépítése kapcsán elemzésbe fogtunk, mit is jelent nekünk a cirkusz szó, mit gondolnak a művészek, az értelmiségiek, a színházszeretők és az egyszerűen csak szórakozni vágyók a cirkuszról, mint előadó-művészeti ágról.

 • Ibis Hotel
 • Ibis Hotel
Ibis Hotel

Az ibis Budapest Heroes Square szálloda a pesti oldalon, a Városligetben – 10 percre a belvárostól – az Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő és neves múzeumok szomszédságában található. Mindössze néhány méterre helyezkedik el a Hősök terétől.
A 139 szobás házban minden szoba légkondícionálással, telefonnal, széffel, LCD TV-vel rendelkezik. A WIFI hozzáférés a szálloda egész területén ingyenesen biztosított.

 • Szépművészeti Múzeum
Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon. Anyagának sokrétűsége, történeti folyamatossága és mesterművek sokasága méltán biztosít számára előkelő helyet a gyűjtemények sorában.
A Szépművészeti Múzeum az egyetemes művészet emlékeinek ad otthont az ókortól napjainkig. A Szépművészeti gyűjteményei olyan, szerte a világon híres műalkotások sorát tárja a látogatók elé, mint például Raffaello Esterházy Madonnája, Tiziano, El Greco, Velázquez és Goya képei, Dürer Ifjú képmása, Leonardo lovasa vagy a legismertebb impresszionista mesterek alkotásai.

 • Robinson Restaurant
 • Robinson Restaurant
Robinson Restaurant

Budapest legszebb parkjában, egy tóra épített kis szigeten található a Robinson. Amikor 1989-ben megnyitottunk, azonnal a budapestiek, a hírességek és a turisták legkedveltebb célállomásává vált éttermünk. Többször töltött kellemes estét itt Schwarzenegger, Van Damme, David Bowie és Sylvester Stallone is.

 • Anonymus Bar&More
 • Anonymus Bar&More
Anonymus Bar&More

Városliget. Vajdahunyad vár. Anonymus Bar&More.
A Liget hűsítő nyugalma, a Vajdahunyad vár ódon hangulata, és az Anonymus Bar&More fantasztikus ízei garantálják a testi – lelki feltöltődést!
Az étlap a magyar kulináris klasszikusokra épül, híresen jó a gazdag és telt ízű gulyásleves és a szürke marhából készült libamájas hamburger.
A menüt a házi rétesek és cukrászremekművek teszik felejthetetlenné, amihez a házi limonádé vagy akár egy jó fröccs a frissítő.
Különleges hazai, francia és olasz borokat kínálunk kimérve és elvitelre is!
Lelkes csatapunk szeretettel várja vendégeinket!

A jövő:

Látogassa meg a Városligetet még ma!